Parc de les Coves Prehistòriques, Serinyà

 
Serinyà
       
 
Banyoles
Camós
Fontcoberta
Palol de Revardit
Porqueres
Serinyà
Vilademuls
Alt Empordà
Baix Empordà
Cerdanya
Garrotxa
Gironès
Ripollès
Selva
 
 
Serinyà

El municipi de Serinyà està situat a la dreta del riu Ser i és travessat pel riu Serinyadell, dos afluents del riu Fluvià, el més important que travessa el Pla de l’Estany. El terreny en general és planer, però accidentat a occident pel serrat de Boquià i la serra de Briolf.

El poble disposa d’un notable edifici romànic del s.XII que és l’església de Sant Andreu, amb un campanar quadrat que s’enlaira al cim de la mateixa façana. Un altre edifici eclesiàstic és l’ermita de Sant Miquel Sesvinyes; un petit temple rural que està documentat per primer l’any 1282.

En el municipi hi ha diferents indrets on s’hi ha trobat restes de diferents èpoques del paleolític, on hi destaquen les coves del paratge del Reclau.

Serinyà  
 
   
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Parc de les Coves Prehistòriques, Serinyà
Parc de les Coves Prehistòriques, Serinyà

El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà presenta un espai on es combina el paisatge amb un agradable recorregut, les coves que en concret són tres (l'Arbreda, Mollet i Reclau Viver).

Una sala d'exposicions, que ofereix una recreació de la vida quotidiana a les coves i un audiovisual que introdueix al visitant en el passat prehistòric de l'època paleolítica i l'entorn natural on estàn emplaçades les coves.

El nucli del Parc de les Coves Prehistòriques, és conegut com les coves del Reclau que van ésser ocupades per diferents poblacions des dels inicis del paleolític mitjà fins a l'edat dels metalls.

Parc de les Coves Prehistòriques, Serinyà