Museu de l'Esclop, Meranges

 
Meranges, Cerdanya
       
 
Alp
Das
Llívia
Meranges
Puigcerdà
Baix Empordà
Garrotxa
Gironès
Pla de l'Estany
Ripollès
Selva
 
 
Meranges, Cerdanya

En ple Pirineu hi ha el municipi de més altitud de la Cerdanya, és Meranges, a 1.540 metres d'altitud.

El seu entorn ofereix incalculables possibilitats de lleure: els rius, on s'hi practica la pesca de la truita, els boscos, on hi habiten variades especies animals: el cabirol, l'isard, el senglar, el gall fer, la perdiu blanca o la xerra. Els prats, generosos pels seus farratges, els cims i les coves, en són un altre gran atractiu dels que ofereix.

Els poblets molt pintorescos, estan enclavats al bell mig d'una oberta vall: la vall Toba, per on corre el riu Duran. La majoria de les seves cases, mantenen la tradicional arquitectura, i les pedres que les sostenen són veritables obres artesanes.

Meranges, Cerdanya  
 
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Fotografia Video Mapa Informació Temps
 
Museu de l'Esclop, Meranges
Museu de l'Esclop, Meranges

L'esclop és un tipus característic de calçat fet de fusta d'una sola peça i que s'ha emprat, tot i que dissortadament cada vegada menys, per a caminar per la neu, en llocs humits, per treballar la terra o cuidar bestiar.

Meranges va ésser un dels centres més productius de tot Catalunya en aquest tipus de calçat. El museu de forma didàctica, agradable i molt ben presentat, mostra l'elaboració de l'esclop, tant pel que fa als estris i eines necessàries com la seva història, tradicions i dites que la història li ha impregnat al llarg dels anys.

Museu de l'Esclop, Meranges